Inspiration & Tips

Rörmokartjänster

För att upprätthålla ditt VVS-systems prestanda och trygghet är regelbunden service och professionell hjälp avgörande. Här är några tips för att ta hand om ditt VVS-system på bästa sätt:

Här är några tips för att underhålla ditt VVS-system:

  1. Regelbunden inspektion: Genom att genomföra regelbundna inspektioner kan du upptäcka eventuella problem eller läckage i ditt VVS-system i ett tidigt skede. Inspektera rörledningar, kranar, avlopp och VVS-anslutningar för att se till att allt är i gott skick.

 

  1. Rengör avlopp och avloppsrör: Förebygg stopp i avloppssystemet genom att rengöra golvbrunnar och vattenlås regelbundet. Använd avloppsrensare eller naturliga metoder som bakpulver och vinäger för att hålla rören fria från igensättningar.

 

  1. Byt ut slitna packningar och tätningar: Om du märker att det droppar eller läcker från kranar, wc-stolar, vattenutkastare eller andra VVS-anslutningar, kan det vara dags att byta ut packningar eller tätningar. Detta hjälper till att förhindra vattenläckage och spara vatten.

 

  1. Dränera och isolera rör inför vinter: I områden med kalla vintrar är det viktigt att tömma vattensystemet och isolera utsatta rör för att förhindra att de fryser och spricker. Se till att du vet var avstängningsventilen för inkommande vatten finns, så att du kan stänga av vattnet vid behov.

 

  1. Rengör duschmunstycken och kranar: Kalk- och mineralavlagringar kan byggas upp på duschmunstycken och kranar över tiden och minska vattenflödet. Rengör dessa regelbundet genom att använda en kalkborttagningsprodukt.

 

  1. Anlita en professionell Rörmontör: Ibland kan det vara bäst att anlita en professionell Rörmokare för att utföra regelbundet underhåll och inspektioner av ditt VVS-system. De kan upptäcka och åtgärda potentiella problem innan de blir större och dyrare att reparera.

Genom att följa dessa tips kan du bidra till att hålla ditt VVS-system i gott skick och undvika oönskade problem.

Kontakta oss
Offert